tirsdag 26. mars 2013

Påskeklar?

Det ønskes allerede God påske! i øst og vest, og det florerer med solfylte (for det meste) og fine påskebilder på Facebook og Instagram. Jeg har ikke ferie riktig enda (4 timer jobb imorgen også), men jeg er heeelt klar! :o)

Værmeldinga ser omtrent sånn ut, og jeg har håp om noen små vårfregner kanskje, selv om temperaturen er ganske lav.


Det blir bypåske på meg i år. Skal være aleine hjemme noen dager, mens ungene er på landet med pappaen. Gleder meg vilt og hemningsløst!!:o) Har tenkt å finne fram symaskin og fine stoff og prøve å finne sy-mojo'en igjen. Og ellers bare kose meg og gjøre det som måtte falle meg inn. Testing av balkong inngår også i planene - det er et par timer sol der midt på dagen nå. Og pledd har jeg tilgjengelig om det skulle bli for kjølig.

Påskepynt har det ikke blitt så mye av. Jeg syns igrunnen de gule detaljene i huset får stå for påskestemninga. Og så kanskje noen blomster:o)
Påskeeggene til ungene er altså proppet fulle og klare til å sendes med på landet. Til lille Katja på 2 måtte det bare bli et fint Blafre-ugle-egg.
Gult er kult - påske eller ikke!:o)
Jeg kommer ikke til å forlate internett eller bloggland i ferien, så det blir nok flere oppdateringer herfra, men jeg sier nå god påske nå likevel...

GOD PÅSKE!!!

Photo-a-day #26

søndag 24. mars 2013

Bakesøndag : Chocolate chunk cookies

Dette er en god, gammel slager hos oss. Oppskrifta er fra ei bok med amerikanske oppskrifter oversatt til norsk, og jeg syns det er ei god cookie-oppskrift.
Passer bl.a. ypperlig til å ta med på fjellet i påska!

Chocolate chunk cookies
  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 egg
  • 4 1/2  dl hvetemel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver    
  • 2 dl valnøtter
  • 2 dl mørk sjokolade, grovhakket
Skru ovnen på 200°C.
Visp smøret porøst i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvitt og brunt sukker og egg og visp til røren er jevn.
Rør sammen mel, vaniljesukker, salt og bakepulver. Bland dette i røren, og vend til slutt inn nøtter og sjokolade.
Dekk bakeplater med bakepapir. Sett røren utover platene med skje, ca. 1 ss pr. cookie, og med ca 4 cm avstand mellom. Stekes i ca 10 min. Avkjøles og oppbevares i tett boks. Med denne størrelsen på cookies'ene blir det ca 35 av denne oppskrifta.
Som dere ser er det lurt å ha god avstand mellom kakene hvis man ikke vil at de skal flyte sammen ;o)

Photo-a-day #24

søndag 17. mars 2013

Bakesøndag : nøtteknuter

Det ble gjærbakst igjen idag. Det er lite som slår nystekt gjærbakst egentlig, spør du meg!

Sjokoladeknutene fra Trines matblogg ble øyeblikkelig en hit hos oss, men ofte lager jeg denne varianten isteden, eller litt av begge, siden yngstemann her ikke liker nøtter noe særlig.
Jeg bytter rett og slett ut kakao og sjokoladebiter med vaniljesukker og hakka hasselnøtter.
Vaniljesukkeret (2 gode spiseskjeer) rører jeg sammen med smør og sukker og smører på leiva, og så strør jeg hakka nøtter oppå, før jeg bretter dobbelt og skjærer i strimler og knytter knuter.
Smaker aldeles utmerket til en kopp caffe latte for eksempel!

Jeg kom akkurat på at vi ikke har brød, så jeg må sette en brøddeig også. Da blir det en omgang til med deilige dufter her idag!:o)

Nyt de siste timene av helga, du óg!

Photo-a-day #17

lørdag 16. mars 2013

Photo-a-day #16

Bildevegg

Å henge opp bilder på veggene er ikke det første jeg får gjort etter at jeg har flytta inn en plass. Det tar ofte laaang tid, faktisk. Jeg kvir meg vel litt for å begynne å skru og spikre i veggene, og vil helst være sikker på hvordan jeg vil ha det først. Og så ønsker jeg meg kanskje noen nye bilder også?
Det går ikke så fort denne gangen heller, men før innflyttingsfesten fikk jeg iallefall ordna denne bildeveggen over spisebordet. Hadde forskjellige ideer til hva jeg skulle henge opp her, inkludert stoort lerret med egne kreasjoner på. Men jeg endte med mange (ganske) små fotografier isteden.

Jeg kjøpte 20x20 cm lerreter på Søstrene Grene (kosta ca 16 kr pr stk). Bildene er tatt til ulike tider og under ulike forhold (og med forskjellige kameraer), og for å få en slags felles 'look' på det hele, kjørte jeg bildene gjennom det lille programmet Poladroid, som gjør dem Polaroid-aktige.
Lerretene ble malt svarte rundt kanten, for å lage ei slags ramme. Bildene skrev jeg ut sjøl på semimatt fotopapir, og så sverta jeg kantene med stempelpute, for at det ikke skulle vises noen hvit kant. Polaroid-effekten gir også en mørk skygge langs kantene av bildet, så det blir en glidende overgang til den svarte kanten på lerretet.
Jeg valgte bilder som ikke er av typen 'se inn i kamera og smil', men heller med litt action eller historie i.

Ha ei fin og kreativ helg! Jeg skal gå og henge opp noen hyller på podens rom.

:o)

søndag 10. mars 2013

Bakesøndag : sjokolademakroner

Disse makronene har jeg prøvd å lage før en gang. De ble kjempegode, men ikke så lik på makronene fra ekte konditorer. Tok lang tid før jeg prøvde igjen, mye fordi jeg syns det er så pes med hele den skålde&tørke&male mandlene-greia. Nå har jeg funnet ferdig skålda og malte mandler i butikken, så da kan det bli makroner veldig mye oftere!:o)
Har prøvd de samme igjen nå - fortsatt veldig gode, og litt mer makronaktige av utseende!
Fra boka Sjokoladeboken av Pascal Bulinckx.

Sjokolademakroner med sitron og hvit sjokoladekrem
  • 290 g melis
  • 160 g finmalte mandler
  • 2 ss kakao
  • 4 eggehviter
  • 1 liten klype salt
  • 1 ss hvetemel
Krem
  • 2 eggeplommer
  • 70 g melis
  • 2 ss lunkent vann
  • 180 g romtemperert smør
  • 70 g hvit sjokolade
  • revet skall av 1 sitron
Sett ovnen på 200 grader.
Bland melis, mandler, kakao og mel godt sammen i en bolle. Pisk eggehviten stiv med litt salt. Sikt det tørre over og rør om forsiktig.

Sprøyt blandingen på bakepapir med litt plass imellom, ca så store som en 20-kroning. Jeg bruker sprøytepose og en tut med stort, jevnt hull.

La hvile ca 1 time.

Stek makronene i 8-9 minutter og la dem hvile på rist.
Lag kremen:
Pisk eggeplommer og melis sammen. Tilsett lunkent vann og pisk raskt i 2 min. slik at blandingen blir luftig. Tilsett romtemperert smør i terninger og skallet av en sitron. Smelt hvit sjokolade og tilsett. Rør alt godt sammen.

Legg to og to makroner sammen med krem imellom.
Makronene holder seg i 20 dager i tett boks i kjøleskapet.
Jeg elsker kombinasjonen sitrus og sjokolade!

Ha en fortsatt fin søndagskveld!:o)

Photo-a-day #10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...