søndag 23. februar 2014

Bakesøndag : Dumlecookies

Jeg har litt karamelldilla for tida. Det skal være karamell i muffinsene, i isen, i skokoladen. Den må helst være seig, og det gjør ikke noe med litt salt heller.
Fikk en idé om å teste karamell i den gode, gamle cookies-oppskrifta mi, og idag var det tid for testing. Stor suksess, spør du meg - det ble helt som jeg hadde tenkt! Deilige seige biter av Dumle i cookiesene!:o)

Dumle-cookies

150 g smør
2 dl sukker
2 dl brunt sukker
2 egg
4 1/2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca 20 Dumlekarameller, delt i 4
100 g mørk sjokolade, grovhakket

Skru ovnen på 200°C.
Visp smøret porøst i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvitt og brunt sukker og egg og visp til røren er jevn.
Rør sammen mel, vaniljesukker, salt og bakepulver. Bland dette i røren, og vend til slutt inn Dumle og sjokoladebiter. (Jeg delte Dumlene og la dem i fryseboksen først, for å begrense smeltinga litt, men vet ikke om det hadde noe å si for sluttresultatet.) 
Dekk bakeplater med bakepapir. Sett røren utover platene med skje, ca. 1 ss pr. cookie, og med ca 4 cm avstand mellom. Stekes i ca 10 min. Avkjøles og oppbevares i tett boks. Med denne størrelsen på cookies'ene blir det ca 35 av denne oppskrifta.
Nam nam!

Ha ei super uke!

2 kommentarer:

  1. Ååååå, nå ble jeg veldig frista her! Tusen takk for oppskrift :)
    Og så favorittspillet mitt da!

    SvarSlett
  2. Å, disse hørtes gode ut! Og Dumle er jo sååååå godt! Må kanskje prøve disse... :)

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...