søndag 4. oktober 2015

Bakesøndag : groviser

Det har vært litt stille på bakefronten her i huset, men det ser ut til å ta seg opp, så kanskje det blir flere bakesøndaginnlegg også etterhvert. Her kommer ihvertfall en porsjon groviser!

På en snarvisitt innom Oslo på vei til slektstreff var vi innom Meny på Oslo City og provianterte. Jeg slengte en pose med noe som het Gårdsbakeriets Groviser oppi handlevogna. Disse ble stor suksess blant noen av oss på turen, sprø og gode, og så kjennes de litt sunnere ut! :o)

Jeg tok bilde av innholdsfortegnelsen, og vel hjemme igjen prøvde jeg å gjenskape dem. Jeg syns det gikk ganske fint, så jeg deler oppskrifta mi her. For å få dem enda sunnere, så kan man jo prøve med litt mindre sukker eller et sunnere (?) søtstoff.

Groviser (jeg fikk 24 stk av denne porsjonen)

  • 150 g mykt smør
  • 2 dl rårørsukker
  • 2 egg
  • 3 dl grov, sammalt hvete
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g 70% kokesjokolade
  • 2 1/2 dl hakkede nøtter (jeg brukte mest hasselnøtter + litt valnøtter)
Visp smør og sukker lyst og luftig i kjøkkenmaskin. Visp inn ett og ett egg.
Bland de tørre ingrediensene, og bland dem så i røra. Tilsett hakkede nøtter og sjokolade til slutt.

Sett små boller med god avstand på bakepapirkledte stekeplater. Denne deigen er lett å forme med hendene, den er ikke så klissete som vanlig cookiedeig.

Steik på 200 grader i 12-15 minutter, dette varierer fra ovn til ovn. Grovisene blir litt mørke på grunn av ingrediensene, men de må jo ikke bli brent i kantene, så pass på!

Når de er ferdig stekt, la dem kjølne litt på plata, og legg dem så utover ei rist til de er skikkelig avkjølt. De skal helst være sprø, så ikke pakk dem inn for tidlig. Oppbevares i tett boks.
2 brett à 12 stk ble akkurat passe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...