søndag 25. oktober 2015

Bakesøndag : mine beste brownies

Siden brownies første gang dukka opp i livet mitt på begynnelsen av 90-tallet, da under navnet Dronningens fristelse (sikkert egentlig ei oppskrift fra Freia), så har jeg bakt mye brownies. Det er jo det ultimate bakverket hvis man liker sjokolade og gjerne vil at det skal gå kjapt og lett!
Jeg har brukt diverse oppskrifter opp gjennom årene, og til slutt har flere av dem smelta sammen til den jeg bruker nå. Med et ekstra tilskudd da - nemlig Dumle! :o)

Denne porsjonen passer i forma mi på ca 23 x 36 cm.

Mine beste brownies
  • 225 g smør
  • 225 g kokesjokolade (jeg bruker vanligvis Dronningsjokolade)
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • ca 75 g hasselnøtter
  • ca 12 Dumle-karameller

Sett ovnen på 190 grader.
Smelt smøret forsiktig, ta kasserollen av plata, brekk sjokoladen i biter og la den smelte i smøret.
(Her heller jeg smør&sjokolade i en bolle, men bruker du en stor kasserolle kan du bare fortsette i den)
Rør inn sukker og så ett og ett egg.
Bland mel, salt, bakepulver og vaniljesukker, sikt det over røra og bland.
Ha i form dekt med bakepapir.
Del Dumle-karamellene i 3, og fordel bitene jevnt utover forma. Dytt dem litt nedi.
Grovhakk hasselnøttene. Strø dem utover forma og klapp dem også litt nedi røra.

Stek på 190 grader i ca 20 minutter. Avkjøl.
Brownies skal være saftige og seige, og Dumle gir disse en ekstra seig overraskelse inni. Mmmm - superdupergodt! :o) Kan oppbevares i kjøleskap i noen dager (med mindre noen spiser dem opp...).

3 kommentarer:

  1. Å, disse så skikkelig gode ut.... Nam! :D

    SvarSlett
  2. Hm, tror jeg må prøve meg på en glutenfri variant av disse ...

    P.

    SvarSlett
  3. Dette var fristende baking! Og med Dumle i!! Det MÅ bare være godt. Takk for at du deler oppskrift :)

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...