torsdag 1. oktober 2015

Mer kofte

Nei, hva tror dere - burde man ikke ta seg sammen og blogge litt igjen!?
Jeg har faktisk jubileum som blogger idag. Nøyaktig ni år er gått siden det første innlegget!
Ingen tvil om at det har vært litt opp og ned med aktiviteten her, men jeg er ikke helt klar for å legge ned enda! Så jeg prøver igjen - og første ting på programmet er altså mer koftestoff:

Etter at forrige kofte vel var ferdig, så gikk det ikke så lang tid før jeg bare måtte begynne på ei ny ei! Jeg hadde lånt med meg denne boka som heter To raske pinner (av Kristin Wiola Ødegård), og når Drops samtidig hadde salg på alpakkagarn, så måtte jeg slå til.
Jeg syns originalen er fin, men jeg ville ha litt friskere farger, og som bunnfarge valgte jeg den nestlyseste gråfargen istedenfor den lyseste. Mønsterfargene mine er en blanding av forskjellige merker, noen nyinnkjøpte og noen smårester.
Jeg er klar!
Vrangborden er veldig bred på originalen (12 cm) - jeg stoppa ved ca 8 cm.
Ensfarga strikk gikk kjapt unna - snart klar for mønsterbordene! Jeg laga kofta en god del lengre enn i oppskrifta, for det kler meg bedre.
For å få bærestykket langt nok, så måtte jeg legge til en bord og et par striper.
Ferdig kofte fikk være med til Mjølfjell en tur. Takk til Marek for fin kameraføring!;o)
Jeg var litt usikker på fargesammensetninga i mønsteret underveis (særlig den som ser gul ut, kalt syrlig gulgrønn hos Sandnes), men må si meg fornøyd til slutt! Fine, matchende knapper fant jeg óg.

Kofta er altså strikka i dobbel tråd tynn alpakka, og den er veldig mjuk og varm og god. Ganske tung - 780 g veier den - men det kjennes ikke når man har den på seg!
Et vellykka prosjekt, som allerede er blitt brukt en god del.

For øyeblikket har jeg så mange prosjekter på gang (noen påbegynte, noen bare i hodet og garnkurven) at jeg ikke vet helt hva jeg skal satse på, så det blir ikke så mye strikking i det hele tatt. Tipper neste blogginnlegg kommer til å handle om noe anna! ;o)

Til da - ha ei fin høstuke!

3 kommentarer:

 1. Superfin - både på bildene og i virkeligheten! :-)

  P.

  SvarSlett
 2. Veldig fin! Og wow, niårsjubileum for bloggen er ikke verst!

  SvarSlett
 3. Kjempefin kofte, Ellen, og fargene ble kjempefine! :-) Håper blogge-lysten din kommer tilbake, for det er inspirerende og følge deg med på både foto og håndarbeid :-) Ha en fin uke! Denne uka har vi høstferie, tjohooo! :-)

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...