lørdag 16. mars 2013

Bildevegg

Å henge opp bilder på veggene er ikke det første jeg får gjort etter at jeg har flytta inn en plass. Det tar ofte laaang tid, faktisk. Jeg kvir meg vel litt for å begynne å skru og spikre i veggene, og vil helst være sikker på hvordan jeg vil ha det først. Og så ønsker jeg meg kanskje noen nye bilder også?
Det går ikke så fort denne gangen heller, men før innflyttingsfesten fikk jeg iallefall ordna denne bildeveggen over spisebordet. Hadde forskjellige ideer til hva jeg skulle henge opp her, inkludert stoort lerret med egne kreasjoner på. Men jeg endte med mange (ganske) små fotografier isteden.

Jeg kjøpte 20x20 cm lerreter på Søstrene Grene (kosta ca 16 kr pr stk). Bildene er tatt til ulike tider og under ulike forhold (og med forskjellige kameraer), og for å få en slags felles 'look' på det hele, kjørte jeg bildene gjennom det lille programmet Poladroid, som gjør dem Polaroid-aktige.
Lerretene ble malt svarte rundt kanten, for å lage ei slags ramme. Bildene skrev jeg ut sjøl på semimatt fotopapir, og så sverta jeg kantene med stempelpute, for at det ikke skulle vises noen hvit kant. Polaroid-effekten gir også en mørk skygge langs kantene av bildet, så det blir en glidende overgang til den svarte kanten på lerretet.
Jeg valgte bilder som ikke er av typen 'se inn i kamera og smil', men heller med litt action eller historie i.

Ha ei fin og kreativ helg! Jeg skal gå og henge opp noen hyller på podens rom.

:o)

7 kommentarer:

 1. Oi Oi Oi - så kreativ du er ;) Kjempeflott bildevegg. og kjekt å ha gjort alt selv ;) Flotte bilder på flotte "rammer".

  Ønsker deg en fin helg Ellen.
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Det ble kjempestilig! Og takk for oppskrift og inspirasjon - dette her er jo noe som selv jeg kunne ha klart!

  SvarSlett
 3. Så smart det var kjøre alle bildene gjennom samme filter! DER fant jeg feilen jeg har gjort med min slike bildevegg hehe. For min har ikke den fine helheten nemlig. De lerretene fra Søstrene Grene bruker jeg mye også - koster jo nesten ingenting, og gudameg så mye fint man kan lage av dem :)

  SvarSlett
 4. Oj dette ble bare kjempe fint.
  Dette skal jeg jammen prøve.
  Takk for det fine tipset.

  Monica Karin
  canim_monica@hotmail.com

  SvarSlett
 5. Dette var så fint! Masse liv i bildene

  Hilsen

  An MO

  SvarSlett
 6. Utolig flott lagd!
  Aktivitetsbilder er så flotte!

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...