søndag 14. april 2013

Bakesøndag : maisknekkebrød

Nå for tida baker jeg som oftest sesamknekkebrød fra Trines Matblogg, men de aller første knekkebrødene jeg bakte (for vel 3 år siden) var disse med maismel og diverse frø. De var en stor suksess, og siden da har jeg bakt knekkebrød ganske jevnlig. Er jo så utrolig enkelt, og så utrolig godt!:o)

Idag fant jeg ut at det var på tide med maisknekkebrød igjen. Oppskrifta er fra den svenske bloggen Veckomatsedel, jeg har oversatt og endra litt.
Maisknekkebrød (1 plate)
 • 2 dl maismel (jeg kjøper det på innvandrerbutikker)
 • 1 dl solsikkefrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 0,5 dl linfrø
 • 0,5 ts salt
 • 0,3 dl rapsolje eller solsikkeolje
 • 2,5 dl kokende vann
 • Flaksalt til å strø på
Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Hell oppi olje og kokende vann. Rør sammen. Konsistensen blir omtrent som som barnegrøt. Hell den på ei bakeplate med bakepapir og klapp den jevnt utover (lettest med hendene, syns jeg). Ikke vent til den er kald, da blir den bare stivere og mindre medgjørlig. Hvis røra sitter fast på fingrene, ta litt vann på hendene og klapp videre.
Når røra er jevt fordelt utover, rut opp med et pizzahjul, og strø litt flaksalt på.
Steikes på 160°C i vel 1 time (mine var inne i ca 1 time og 10 min.)
Før steiking

Disse knekkebrødene er supergode med ost på (som alle andre knekkebrød ;o)). Og de kan faktisk godt knaskes uten noe på også, så gode er de!

7 kommentarer:

 1. Kor har du fått tak i maismel? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøper det på innvandrerbutikker. Går an å sjekke helsekostbutikker óg kanskje.

   Slett
 2. Det er så utrolig godt med hjemmelagde knekkebrød! Superfornøyd med å ha fått med en stoor boks med hjem fra påskeferien hos sjølingan!

  Ha en videre strålende uke!
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Å denne oppskriften har jeg ikke sett før!

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å si at jeg er An. Mo

   Slett
 4. Ja kanskje det er noe slikt eg skal bake, har masse "frø" i skapet som bare står der.....

  S

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp - det syns jeg du skal, Sonja! :o) Dette er namnam 'fuglemat' ;o)

   Slett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...