søndag 3. februar 2013

Bakesøndag : aniskringler

Under en passiar med en kollega for noen dager siden, kom vi inn på aniskringler, og at de ikke selges noen plasser lenger. Jeg brukte å kjøpe kjempegode aniskringler hos Godt Brød innimellom, men det er sånn ca 10 år siden.
Måtte jo bare bake aniskringler, jeg da! Ut og kjøpe anisfrø, og for enkelhets skyld fant jeg fram den gamle bolleoppskrifta mi, tok bare litt kardemomme og tilsatte anisfrø.

Aniskringler
 • 6 dl melk
 • 300 g smør
 • 1 egg
 • 50 g gjær
 • 2,5 dl sukker
 • 1 ts kardemomme
 • ca 1 kg hvetemel
 • 4 ts anisfrø
+ 1 egg til pensling

Bland alt det tørre i en bakebolle. Ikke ta alt hvetemelet med én gang - hold av et par dl til regulering av deigen til slutt. Smelt smøret, ha i melka og varm til 37 grader. (Hvis du bruker fersk gjær må den løses opp i litt av den varme væska)
Hell smør/melk-blandinga og egget oppi det tørre, og elt med kjøkkenmaskinen ei stund, til deigen er jevn og smidig. Tilsett litt mer mel hvis den er for løs, men pass på at den ikke blir for fast - det gir tunge, faste boller!
La deigen heve på et lunt sted til ca dobbel størrelse (ca 45 min. i mitt tilfelle - jeg satte den på en stol ved siden av varmeovnen).
Del deigen i 20 deler, trill pølser og form til kringler. Hvis du vil ha mer definerte kringler enn det jeg fikk, så må du trille ganske tynne pølser - for meg var det greit at de ble litt bolleformede.
Legges på bakeplater med bakepapir og etterheves ca 20 min.
Pensles med sammenpisket egg og steikes på 220°C til de er pent brune (ca. 15 min.).


De smaker alledeles nydelig nystekte som de er, eller med smør og/eller brunost på!

2 kommentarer:

 1. Ah... de så virkelig gode ut. Tusen takk for oppskrift og ha en trivelig søndag i ruskeværet.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Har blitt hekta på gode gamle aniskringler igjen nå jeg! Deilig duft og deilig smak!:)

  Unni

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...