søndag 26. april 2015

Koftefeber?

Alle som er litt interessert i strikking, har sikkert fått med seg den koftebølgen som skyller over landet for tida. Strikking generelt har jo hatt en opptur i noen år nå, og nå har koftestrikking virkelig tatt av!
Gamle mønstre blir gravd fram og delt, nye mønstre blir designa og bøker blir gitt ut, og folk strikker og strikker! I helga ble det til og med arrangert Koftefest(ival) i Trondheim.
Jeg syns det er skikkelig artig at strikking er blitt så populært igjen, og at også unge folk er med. Det virka nesten som om strikketradisjonene holdt på å avgå ved døden ei stund. Og at de gode, gamle mønstrene tas i bruk igjen og fornyes er også artig. Det lages utrolig mye fint rundt omkring, rett og slett! Jeg har blitt med i Koftegruppa på Facebook, og der er det en formidabel aktivitet. Anbefales å bli medlem der om du har interesser i den retning! Der får man inspirasjon, det er alltid hjelp å få om man lurer på noe, og liker man å vise fram det man lager, så er man sikra hyggelige tilbakemeldinger :o)

I vinter begynte jeg å tenke på å strikke ei kofte med mye mønster, og i februar klarte jeg å bestemme meg for et mønster. Det er egentlig en genser, designa av Kristin Holte, og jeg fant den i boka Strikkede skatter. Men jeg ville lage jakke av den, og sånn ble det. Nøyaktig 2 måneder tok det å strikke den, og jeg er ganske fornøyd. Passformen er ikke så perfekt som jeg skulle ønske (litt for vid over skuldrene, litt for knapp over rompa...), men den går helt fint an.
Garnet er Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, et godt, stødig ullgarn, i 'min' grønnfarge og naturhvitt.
Knappene er laga av forskjellige gamle 50-øringer, og bestilt fra fatogfe.no

Jeg har igrunnen i mange år vært på jakt etter den perfekte kofteoppskrifta, uten akkurat å finne den.
I 2010 gjorde jeg et forsøk med ei moderne oppskrift fra Sandnesgarn, og bytta ut garntype og farger, så det ble mer ei tradisjonell kofte. (Her er blogginnlegget fra dengang) Da den var ferdig strikka var det et par ting jeg ikke var helt fornøyd med, så jeg den ble bare liggende uten knapper. Har brukt den noen ganger her hjemme, etter at den dukka opp igjen fra en pose på loftet. Men nå i helga har jeg altså kjøpt og sydd i knapper, så nå er den ferdig - hurra! Den er jo absolutt brukbar, så jeg er ganske fornøyd akkurat nå :o)

Klippekanten mangla belegg også, og denne gangen valgte jeg å prøve å sy på et bomullsband istedenfor å strikke belegg. 
Nå tror jeg kanskje at jeg har nok grønne kofter, og ikke trenger jeg så forferdelig mange i det hele tatt igrunnen... Men jeg funderer på ei tradisjonell svart og hvit Setesdalskofte (Setesdalsgenser var liksom 'min' genser i ungdommen) - vi får se etterhvert :o) Nå skal jeg først bruke disse to littegrann, før det (forhåpentligvis) blir for varmt til det her i Bergen!

Ha ei fin siste uke i april!

3 kommentarer:

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...