fredag 10. april 2015

Tokyo 2014 - del 4

Endelig kommer siste del av Japanturen. Vanskelig å komme inn igjen i jevnlig blogging, viser det seg...
Men altså. Mot slutten av Japanturen tok vi en tur til Kyoto. Vi hadde, som jeg kanskje har nevnt, Japan Rail Pass, og det dekker også reiser med (de fleste) kjapptogene Shinkansen. Vi reiste fredag formiddag, og kom tilbake lørdag ettermiddag. Turen tar ca 2,5 timer.

Dag 9:
Vi er klare til ombordstigning. Og det må man være, for toget gjør bare et lite stopp og er superpresist!
Noen benytter enhver anledning til en lur! :o)
At toget går så fort, gjør det egentlig litt vanskelig å nyte utsikten, for den fyker så fort forbi. Men her er et typisk utsnitt fra et sted langs ruta.
Nettopp ankommet Kyoto fant vi verdens søteste veiarbeidssperringer :o) Og rosa lastebil hører med.
Vi satte bagasjen inn på hotellet og fortsatte et par stopp med lokaltog til første mål for turen - Fushimi Inari-taisha. Men først et stopp på kaffebaren Vermillion - anbefalt på Trip Advisor.
Gata utafor. Ganske typisk med smale gater og mye ledninger.
Inngangen til Fushimi Inari-taisha. Dette er et shinto-tempel til guden/ånden Inari, og et must hvis man besøker Kyoto.
Vasking av hender før man går videre.
Den oransje fargen vises godt!
Det er gangvei helt opp til toppen av et lite fjell, med slike torii-porter hele veien. Skal man helt opp tar det ca to timer. Vi gikk et godt stykke, men det var for seint på dag til å rekke helt opp før det ble mørkt.
Fra en utsiktspost et stykke opp er det god utsikt over byen.
Folk i fine klær.
De oransje portene er et flott og imponerende skue, og et selvsagt motiv for alle besøkende. Her er det minst to 'photo shoots' på gang :o)
Også her er det treplater til å skrive gode ønsker på, denne gangen i form av et revehode, som mange tydeligvis er frista til å tegne videre på.
Legg til bildetekst

To flotte festkledde jenter fulgte omtrent samme ruta som oss.

Leo var superfornøyd da vi snudde og begynte å gå nedover igjen!;o)
Marek ville gjerne gått til toppen, men da hadde det blitt en lang hjemtur i mørket - huttetu!
Jeg tester ut filteret som plukker opp enkeltfarger.
På vei nedover igjen ser man skrifta som står på hver port. Jeg antar at det står hvem som har donert den - som oftest et firma.
Revestatuer er det mye av på slike Inari-helligdommer.
Tilbake i sentrum til fin himmel og hotellet vårt.
Marek viser at han tør spise stekt småfisk :o)
Til middag denne kvelden hadde vi bestemt oss for å prøve okonomiyaki - en slags omelett/pannekake-lignende rett som kan fylles med nærmest hva som helst.
Maten var ikke noen stor hit hos noen av oss egentlig. Jeg spiste nesten opp min, men det var ingen stor kulinarisk opplevelse. Ungene spiste litt og pirka litt...
Kidsa ser litt skeptiske ut ;o)
Kyoto Tower
Div. rar snacks hos Muji.
Dag 10:
Kyoto station
Under stasjonen er det et stort kjøpesenter. Kakeavdelinga var det ingenting å si på.
Japanerne er veldig opptatt av Halloween (hurra - da får man jo kle seg ut!) - og her i kjøpesenteret kunne man låne kostyme og ta bilde.
Dag 2 i Kyoto dro vi også til et tempel, denne gangen Kiyomizu-dera. Veien opp mot tempelet er kantet av butikker og matplasser, og det var mye folk.
Kiyomizu-dera ligger også litt oppe i høyden, og gir fin utsikt over byen. Kyoto Tower rett forut.
Flere søte sperringer:o)

Dag 11:
Tilbake i Tokyo. Det er søndag, og siste dagen i Japan. Vi har hørt at Harajuku er plassen å være på en søndag, så turen går dit. Dette er stedet mange ungdommer samler seg, bl.a. de som driver med cosplay. Vi så ikke så mange utkledte folk, men veldig mange folk ellers!
Inngangen til Takeshita dori. Ser greit ut foreløpig...
...men det var ganske så fullt av folk nedover den smale gata.
8-)
Etter en tur i Takeshita dori gikk vi videre til Omotesando, den store, brede shoppinggata. (Den turen ble ikke så lang, for Leo fikk så vondt i hodet at vi måtte avbryte byturen før vi hadde tenkt.) Men det første vi traff på var en 'utebutikk' med brukte kimonoer og obi (belter). Der måtte vi (jeg) jo stoppe, så klart!
Veeldig konsentrert!;o)
Vanskelig å velge, men jeg endte opp med disse to obiene.
Inngangen til kjøpesenteret Tokyu Plaza. Kan du se oss?
Denne lille karen var ganske søt:o)
Skandinavisk, og kanskje spesielt svensk, er hot i Japan, og svenske ord dukker opp på de rareste steder.
Her f.eks. er tekstilprodusenten Kokka sine stoff med svenske oppskrifter trykket på (med norske overskrifter strødd utover, for sikkerhets skyld).
Apple Bee - trivelig, liten burgerplass i nærheten av Sangubashi stasjon (og altså leiligheten).
Her spiste vi et par ganger.
Fra butikken nærmest gate'n vår på Narita Airport. Dette var vel like før vi ble hanka inn av flyplasspersonalet, for vi skulle ha gått ombord for lengst! Upps... fulgte visst ikke helt med på klokka - vi var så opptatt av å bruke opp alle Yen'ene våre!;o) Marek skulle akkurat til å kjøpe noen sumo-figurer, men vi måtte pent slippe det og gå ombord!
Etter 11 timers flytur har vi nesten 5 timers venting på Kastrup. Det er blitt natt for oss, og vi er kjempetrøtte! Veeeldig kjedelig! Men to av oss fikk seg en liten lur iallefall.
Sånn - der var Den store reisen 2014 over! Japan ga absolutt mersmak, og om noen hadde gitt meg en billett tilbake igjen da vi gikk av flyet på Kastrup, så hadde jeg reist tilbake tvert!
Vi fikk jo bare såvidt begynt å utforske Tokyo - og det er såå masse mer jeg har lyst å se og gjøre. Så tilbake må jeg! Må bare spare litt først...

1 kommentar:

  1. Igjen masse flotte bilder, og fin reiseskildring. :-)
    Får så lyst til å reise den veien selv en vakker dag. ... :-)

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...