søndag 7. juli 2013

London-glimt

Det gikk ikke så kjapt med denne reiserapporten. Får si jeg har vært opptatt med andre (viktige) ting, da... :o)

Men her kommer noen minner fra London, juni 2013. Selv om jeg syns jeg knipsa ganske ofte (bare med iPhone'n denne gangen), så er det ganske mye som ikke er dokumentert her. Men det er jo fint med det som er.
Når flyet går kl 07.10, så må man gå hjemmefra veeeldig tidlig! Dette er midt på natta, sånn cirka.
Det første vi gjorde etter at hotell var funnet og kofferter parkert, var å spise frokost på The Breakfast Club. Kult sted, fullt av folk og lyd, og god, solid frokost. Og My little pony-tapet på do!
Rough Trade East er en platebutikk i Brick Lane. Jeg lot meg fasinere av alle musikksjangrene jeg aldri har hørt om før, mens Marek testa en lyttestasjon.
Vi måtte teste fotoautomaten, så klart! ;o)
Vi dumpa borti en Ben&Jerry's-event med høyballer og gratis is.
Vi bodde i Øst-London, på et hotell rett over veien fra Liverpool Street Station. Dette er et område av London jeg aldri har vært i før, men jeg likte meg kjempegodt! Spitalfields Market/Old Spitalfield Market og Brick Lane er rett i nærheten, og det er mye liv (særlig lørdag og søndag), men avslappa stemning (som kontrast til slitsomme Oxford St.). I tillegg til Spitalfields Market er det flere andre helgemarkeder i området, og ellers små og 'alternative' butikker og vintage-/bruktbutikker. 
Og masse masse street art! Jeg liker forsåvidt 'vanlig' kunst også, men jeg har større glede av å gå rundt og oppdage vakre, rare, sære kunstverk på vegger, tak, lyktestolper, fortau eller hva som helst, enn å se pent oppmarsjerte bilder i et museum.
Spitalfields Market fra utsida. 
Begge ungene kjøpte seg bilder.
Marek kjøper seg en nøkkelring.
Matpause med fish&chips.
Ved et sammentreff hadde fire kollegaer og ekskollegaer jentetur den samme helga, og jeg hang litt sammen med dem óg. Veldig kjekt!
Den knalloransje butikken var knøttliten, men hadde plass til hele tre kattepuser.
Originalt butikkskilt:o)
Hummingbird Bakery hadde en filial rett ved hotellet, og der var vi opptil flere ganger. 
Siste dagen i London var bursdagen min, og vi starta dagen med bursdagscupcake på Hummingbird Bakery :o)
Vi spiste bl.a på PingPong Dim Sum, og det kan anbefales. Tapas på asiatisk vis, liksom :o) Tok dessverre ikke bilde av alle boksene og skålene med mat som kom - var vel opptatt med å smake på alt, tenker jeg.
Min fine niese Guro kom altså også og joina oss i London, på vei hjem fra studier i Durham.
Ungene var en tur på Madame Tussaud's med Guro, og så var vi på London Dungeon, og det var igrunnen de 'turistplassene' vi rakk denne gangen. London Dungeon var helt ok, forresten, og kan anbefales for litt store unger!
På tide å vende nesen hjemover.
Jeg (og Guro) digger disse dropsene fra Marks&Spencer, og hanstrer alltid når jeg er i England. Nå hadde de fått så fin, ny design på eskene, at de bare måtte foreviges:o)
Jeg visste at jeg ville få tak i film i London (på Lomography), så jeg tok med meg mitt Fujifilm Instax Mini, og knipsa litt instantminner. Kvaliteten er latterlig dårlig, men morsomt er det! :o)
...og alle var enige om at det hadde vært en fin tur:o)

Spitalfields/Shoreditch anbefales på det varmeste altså. Og hotellet, 196 Bishopsgate, anbefales også, hvis man vil ha et leilighetshotell (stor forskjell på størrelsen på leilighetene dog, også innen samme kategori - vi hadde det litt for trangt for fire personer, mens venninnegjengen hadde god plass i sin leilighet).
London har mye å by på for alle aldersgrupper, så jeg tipper det ikke er siste gangen det blir familietur dit :o)

2 kommentarer:

  1. Herlig London rapport. :-)
    Vi var også en tur der i juni, men jeg likte egentlig området dere var i bedre. Det så så koselig ut. :-)
    Men for all del, drar gjerne tilbake dit. Da tror jeg at jeg tar med meg min datter, når hun er blitt eldre. :-)

    SvarSlett
  2. Takk for titten :) Ser ut til at dere hadde en flott ferietur; akkurat sånn som det skal være. Området der er supert! Absolutt verdt å tilbringe mer tid i, noe jeg planlegger for neste gang :)Hummingbird Bakery blir forresten aldri feil <3

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...