lørdag 15. mars 2014

Alfred altså...

Alfred'en min ble altså endelig ferdigstrikka forrige helg. Den ble såvidt påbegynt i november, før julestresset tok over. Så begynte jeg for alvor på den i romjula, og ble ferdig med bolen ganske kjapt. Men ermene gikk treigt altså! Sååå kjedelig å strikke rett-vrang-rett-vrang på strømpepinner :o(
Men det måtte jo bare gjøres, og jeg tok meg sammen til slutt!
Strukturstrikken gjør genseren veldig 'stretchy', så nesten hvem som helst kunne ha fått den på seg. Men den passer perfekt til Leo 11 år altså, som den jo skulle. Fordelen med ovenfra-og-ned er jo at lengden på bol og ermer kan sjekkes og tilpasses helt perfekt.
5. januar
Endelig ferdig! 9. mars.
Strikkefakta:
Garn: Alpakka/Ull fra Sandnes garn, i farge 6554 Petrol
Mengde: 400 g, altså 8 nøster
Pinner: rundpinne og strømpepinner nr. 5 (ville brukt 4,5 hvis jeg skulle strikke den igjen)
Oppskrift: Herlig herresweater (Big Alfred's på Ravelry), str. S

Jeg overså en liten detalj da jeg begynte på raglanøkningene, så min genser har ikke striper av rettmasker ned langs økningene (jeg er av typen som bare rekker opp i ytterste nødsfall;o)) Men det gjør ingen ting, syns overgangene er helt fine - de forsvinner nesten i strukturen.
Nå gjenstår å se hvordan garnet og genseren holder seg i bruk. Foreløpig er vi fornøyde, både Leo og jeg:o)

2 kommentarer:

  1. Kjempefin! Og nydelig, dyp farge. Strukturen i genseren r veldig fin, har lyst på en slik til meg selv!

    SvarSlett
  2. Utrolig fin genser!!! Hærlig farge som passer til en så kjekk modell :)

    SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...