onsdag 26. mars 2014

Veska mi

Bladet Dilla på Håndlaget (som lages av Epla-damene) og Stoff&Stil starta en veske-sew-along for noen uker siden. Den gikk ut på at man skulle sy ei veske etter et enkelt Stoff&Stil-mønster, med sin egen vri, så klart. Jeg tenkte da at det kunne jeg jo gjøre - jeg kunne alltids trenge ei ny veske av det slaget. Men ukene gikk og jeg sydde andre ting isteden. Men så oppdaga jeg plutselig i helga at fristen snart gikk ut, så på søndag heiv jeg meg rundt og fant ut at jeg hadde noe å lage av, og satte så igang.
Mønsteret er som sagt veldig enkelt, som en fora pose med håndtak av ripsbånd. Så jeg la til litt, bl.a. indre lomme og lukking øverst. Dette var absolutt et 'man tager hva man haver'- og 'veien blir til mens du går'-prosjekt, men veldig artig! Særlig når jeg fikk til og ideene mine funka!:o)
Valget falt på prikkete ytterstoff og grønt fór. Jeg hadde også en stor, grønn knapp jeg hadde lyst å bruke. Her har jeg klippet stoff og strøket vliselin på begge stoffene (kraftig på ytterstoffet og tynn volumvliselin på fóret). Jeg sydde håndtakene av svart stoff. Til høyre her er jeg igang med å vrenge det ene - aaaargh, for en jobb! (Jeg vet det finnes en dings som kan gjøre dette lettere, men dette var søndag kveld - hadde ikke lyst å vente til mandag!)
Håndtak og knapp kommer på. Strikken som går tvers over veska og rundt knappen, kommer ut av et lite knapphull jeg sydde på andre sida av veska.
Ferdig veske!
Jeg lot ytterstoffet gå litt ned på innsida også, og sydde på belegg og glidelås. Det var ikke bare lett å vite hvordan jeg skulle gjøre dette, og hva som var lurt å gjøre først og sist - men jammen endte det bra, og jeg var såå fornøyd med meg sjøl!;o)
Med den innvendige lomma tok jeg en snarvei, og brukte en av glidelåspungene jeg hadde liggende.
Veska har en veldig grei størrelse, syns jeg, og jeg tror faktisk jeg kommer til å bruke den!
Fristen for å levere bidrag er idag - så om du vil være med, må du starte nå!;o)

6 kommentarer:

 1. Knallfin ble den! Ser du er en "eplabiterkollega" :) Digger pungene du syr. Flotte farger og mønstre på de :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!:o) Ja - vi er 'kollegaer' - er veldig fornøyd med det fellesskapet!:o)

   Slett
 2. Ja, samme her. Veldig hyggelig med så mange kreative sjeler på en plass :)

  SvarSlett
 3. Den veska di ble utrolig stilig!!! Krysser fingrene for at du vinner konkurransen for det fortjener du med den kule veska der :)

  SvarSlett
 4. Oioi, den var fiiiiin! Så fin at den fortjente masse ekstra i-er.

  Fargevalget, den store knappen, og innsiden; jepp, stor stas!

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...