tirsdag 6. januar 2015

Tokyo 2014 - del 1

En av planene mine for juleferien var å sette meg ned og lage reiserapport fra Japanturen vår. Nå er det strengt tatt ikke juleferie lenger, men nært nok :o)
Det blir for mye å ta hele turen i ett innlegg, så jeg deler det i to (eller tre) deler. Her kommer første del.


Bakgrunnen for turen var at Marek var konfirmant våren 2014, og jeg fant ut at en tur til Tokyo var den perfekte gave. Vi har snakka om at vi hadde lyst å reise til Japan tidligere, men det har aldri føltes som noe realistisk reisemål. Men nå bestemte jeg meg for å bare hoppe i det. Jeg skrapte sammen alle pengene jeg kunne få fatt i, og kjøpte billetter, og da var det gjort. Da måtte vi jo dra! Det var ganske klart at vi ikke kunne la lillebror Leo være igjen hjemme, siden han har akkurat like lyst å oppleve Japan som oss andre, så dermed ble det konfirmasjonsgave på forhånd til han óg.

Turen ble lagt til høstferien (+ noen dager), vi reiste 1. oktober og kom tilbake den 13. Siden reisa tar en dag hver vei, hadde vi 11 dager og netter i Japan.

Reise + dag 1:
Vi reiste med SAS altså, via København. Helt greit det, minus for lang transittid på Kastrup (ca 4,5 timer hver vei)
Laaang flytur - 11 timer Kastrup-Narita. Noen fikk sove litt, jeg var ikke så heldig :-/
Det første vi treffer på på Narita Airport er en helt egen Leobutikk!;o)
Det er morgen i Japan, vi er trøtte og sultne, så vi må ha frokost på flyplassen. Vi har også henta den forhåndsbestilte bærbare wifi'en på postkontoret (se pil), så nå er nettilgang sikra for hele oppholdet. Genialt! Vi bestilte herfra (lurt å bestille ekstra batteri også)
Vi har kommet oss med flytoget fra Narita Airport, gått av på Shinjuku Station, funnet riktig utgang, og funnet hotellet! Yey! Detaljerte forberedelser lønner seg.
Vi bodde de første fire nettene på Century Southern Tower. Det kosta ca 7000,-. Altså ikke noe billig hotell, men veldig sentralt og med flott utsikt (hotellet er i 20.-34. etasje, vi bodde i 24.)

Vi hadde egentlig bare lyst å legge oss da vi kom til hotellet, men tenkte det var en dårlig idé hvis man skal prøve å komme inn i Japan-rytme, så jeg tok en dusj, hvilket hjalp litt, og så gikk vi ut. Vi gikk vel ikke stort lengre enn til kjøpesenteret som ligger midt imot, der vi kikka i butikker og fikk oss middag. Da klokka bikka åtte om kvelden hadde Leo sovna allerede, og jeg klarte ikke å stå imot lenger, så da var det natta!:o)
Man er jo forberedt på å se rare ting i Japan, og det fant vi med én gang. Her en dings for å trimme ansiktsmusklene.
Dag 2:
Tidlig kveld betyr gjerne tidlig morgen også, og jeg våkna så tidlig at jeg fikk med meg soloppgangen. Rommet vårt vendte østover, altså. Fantastisk utsikt å våkne til!
Flere som vil forevige utsikten. Det store, grønne området er Shinjuku Gyoen - en stor park altså.
Familieselfie foran hotellet. Fint og varmt vær var det. Temperaturer på 20-tallet. Til dels uvant høy luftfuktighet.
Denne dagen tok vi en tur til Shibuya, bydelen rett sør for Shinjuku, der vi bodde. Bare 3-4 stopp med toget altså. Shibuya er en travel, moderne bydel med mye shopping og (visstnok) natteliv.
På Muji-kafé.
Etter litt leiting fant vi Genki Sushi, som vi hadde fått tips om. Midt i blinken for guttene. Ved hver plass er det en skjerm der du bestiller det du vil ha (opptil 3 ting om gangen), og etter noen minutter kommer maten kjørende på ei lita vogn og stopper ved plassen din. Og sånn holder man på til man er mett. Her spiste vi faktisk tre ganger på turen, for det var veldig enkelt og greit, litt morsomt, og maten var rimelig.
Hmmm - hva skal jeg velge..?
Der kom en forsendelse. Legg merke til pommes frites'en foran Leo. De hadde noen sånne retter óg; pommes frites, kyllingklubber, noe stekt kjøtt. Veldig greit om noen i gruppa ikke er så ivrig etter sushi. Kranen til venstre i bildet er varmt vann, og i boksen er det matcha-tepulver. Dette er gratis, og noe japanerne drikker mye av.
Shoppingområdet i Shibuya. Mye lyd og neonlys og ganske mye folk, men jeg likte meg her, jeg! :o)
Burger King har laga en limited edition svart burger (farga med blekksprutblekk og bambuskull). Det måtte jo prøves, så klart! (Smakte som vanlig BK-burger, altså...)
Å jada, vi tok bilde av Shibuya-krysset fra Starbucks, vi óg, som ekte turister! :o) Krysset er forøvrig mer imponerende når man går over det sjøl, og det kommer folk mot deg som en vegg i 180 grader.
Utafor Shibuya Station. Veldig glad for at vi fikk med han inderen(?) til venstre på alle bildene..!;o)
Jeg kjøpte meg en kjekk liten sak - trådløs Fujifilm Instax-printer. Måtte testes med én gang. 
Utsikten er fin om kvelden også. De røde lysene på toppen av alle de høye bygningene blinker, men ikke i takt (så klart), så det er et fasinerende skue med alle byens lys, og røde blink spredt utover det hele.
Marek handler på Seven Eleven.
Det viser seg at Seven Eleven sitt moderselskap er japansk, og det er over 16 000 utsalg i Japan, så de er 'overalt'.
Dag 3:
Jeg digger fine kumlokk! :o) 
Vi måtte en tur til Pokemon Center - en stor butikk med bare Pokemonvarer. Begge ungene har jo hatt sine Pokemon-perioder, og for noen år siden hadde dette vært himmelen! Denne gangen ble det ikke handla så mye.
Skyte zombier, derimot - det er artig! Spillarkader er et must når man besøker Tokyo, og her er vi på Club Sega i Shibuya - 6 etasjer med spill av forskjellige slag. Mye lyd. Ikke så mange damer på 44. Men det var artige ting for meg óg der, altså.
Mario Kart.
Sånt som dette er facinerende - to likt kledde (skoleuniform?) gutter dypt konsentrert i sin synkronspilling. Så også folk som satt aleine og spilte, leeenge, på det samme spillet. Ikke rart de blir skikkelig flinke.
Heisen på hotellet hadde utsikt. Fortsatt fint vær, som dere ser.
Leo og Marek på vei inn på Shinjuku Station - verdens travleste stasjon.
Her passer det å si litt om transport og sånn.
Hvordan er det å komme seg rundt i en av verdens største byer? Og særlig når man ikke kan språket?
Som sagt hadde jeg gjort grundig research på forhånd, og fått massemasse tips fra folk som hadde vært der (særlig Anette S. må takkes for uvurderlig hjelp!), og det hjelper definitivt å vite litt om hvordan transportsystemene funker før man kommer dit. Likevel føler man seg litt fortapt og forvirra de første gangene man skal inn på en stor stasjon og prøve å finne toget sitt. Men det er ikke sååå vanskelig. Det gjelder å vite hvilken bane man skal ta, og i hvilken retning, og så er det bare å følge skiltinga (se bildet). All viktig informasjon står også på engelsk, og også på togene blir neste stasjon ropt opp på engelsk, så det er igrunnen som å bevege seg i en hvilken som helst storby. Vi brukte Suica Card som betaling en del av tida, og så hadde vi 7-dagers Japan Rail Pass, som dekker alle togreiser med Japan Rail, både lokalt i byen og i resten av Japan. (Det må kjøpes før man kommer til Japan, f.eks. fra Japanspesialisten)
Hotellet vårt var rett ved Shinjuku Station, en sentral stasjon i Tokyo, og altså verdens travleste. Så vi ble kasta inn i det med én gang. Men veldig greit å være nær en så stor stasjon, da er det enkelt å komme seg mange plasser uten for mange togskifter.
Vi tok bare over-bakken-tog. Det fins et metrosystem óg, men det fikk vi ikke behov for å bruke.
Det er jo mange folk i Tokyo, så du er ikke aleine, liksom, men vi var stort sett ikke på farta akkurat i rushtida, så for det meste var det helt ok med plass på togene. Vi opplevde ikke at folk ble stappa inn på togene, for å si det sånn:o)

Dag 4:
Denne dagen var det en tyfon på vei inn, og været var deretter. Grått og regn altså. Så vi dro ikke så langt, vi tilbragte vel igrunnen dagen i Takashimaya-kjøpesenteret vis-a-vis hotellet. 
Tyfonens sentrum nærmer seg Tokyo. Vi er spente!
Samme utsikta som tidligere. Takashimaya er det store bygget til venstre. Det litt mindre bygget til høyre er Kinokuniya bokhandel.
Typisk smart Japangreie - automat for å putte den våte paraplyen i en pose før du går inn på kjøpesenteret. Kunne vi trengt her i Bergen! To størrelser, for korte og lange paraplyer.
Det er mange mange spisesteder i de øvre etasjene på Takashimaya. Her har vi funnet oss noe japansk.
Jeg er ganske sikker på at dette er en soba-rett. Soba er bokhvetenudler. Så det er nudelsuppe med diverse greier, altså. 
Her er vi på Kinokuniya altså. Hele 6. etasje er 'foreign language', og den er stor.
Her tilbragte vi ei god stund. Fint og fredelig på en regnværsdag.
Jeg kjøpte bl.a. japanskkurs :o) Fikk jo så innmari lyst å lære litt japansk. Har ikke hatt tid til å se på det siden jeg kom hjem da :o(
Fortsatt på kjøpesenteret. ABC Cooking Studio - her var det tydeligvis noe slags matlagingskurs som foregikk. Kanskje cupcakes denne dagen? Veldig pastell og delikat, det hele, iallefall.
Det var alt jeg fikk plass til i dette innlegget. Håper å komme tilbake med del 2 og 3 om få dager. Det er veldig kjekt å se på bilder og gjenoppleve turen litt. Håper noen andre har glede av rapporten også. Jeg vet ihvertfall at jeg hadde stor glede og nytte av å lese andres blogginnlegg fra reiser i Japan før jeg skulle avgårde selv.

5 kommentarer:

 1. Utrolig morsomt og spennende å lese om Tokyo-turen deres! :D
  Ble rent fristet til å dra dit selv en dag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Japan anbefales! :o)
   Jeg ser du skal til Thailand snart - det høres ganske deilig ut, det og!

   Slett
 2. Å, det ser så spennende ut! Håper dere hadde en knallfin tur. og for en utsikt fra hotellet, soloppgangbildet var nydelig :)

  SvarSlett
 3. Så koselig å lese Ellen, og mange fine bilder har du tatt :-) Gleder meg til fortsettelsen :-)
  Hilsen Turid

  SvarSlett
 4. Godt nyttår Ellen :)

  Utrolig artig å lese og om Japanturen deres og for noen artige og spennende bilder!!
  For en opplevelse dere har hatt!

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...