torsdag 5. juli 2012

Sommer... og Helsinki

Juni kom og gikk, med bilder sånn nesten hver dag (klargjøring for salg og kjøp av leilighet tok litt tid og oppmerksomhet denne måneden), og nå tar jeg pause fra det opplegget litt. Akkurat nå ser jeg fryktelig fram til en nært forestående ferietur - og kanskje blir det litt mobilblogging derfra, hvem vet?:o)

Men til da, så skal dere få noen glimt fra turen til Helsinki i midten av juni. Jeg reiste med besteste Pernille, som også var min 'partner-in-crime' i Berlin ifjor høst. Nok en superkoselig tur var det, og en deilig pause fra hverdagen. Vi var nok ikke så 'på hugget' og godt forberedt som da vi dro til Berlin. Bl.a. så hadde vi lest en artikkel i et blad om en bydel med 'unge og hippe' folk, litt sånn type bruktbutikker og kule kafeer, men det hadde vi helt glemt mens vi var der! Så vi har noe til gode altså.

Fint vær hadde vi i to hele dager. Til venstre Uspenski-katedralen.
Sushibar hadde jeg sett anbefalt hos RareRina, og der var det god sushi, gitt! Og alt dekketøyet var Marimekko - stilig altså!
Det ble endel Marimekko... Det er liksom overalt! Jeg kjøpte sommerkjole, litt stoff og sengetøy bl.a.
Denne Marimekkoen hadde egen kafé også:o)
Lørdag var det stort karnevalsopptog i byen. Det var samba på alle kanter i et par timer. Litt slitomt i lengden egentlig, men sikkert artig for dem som var med;o) Vi satt på en utekafé, og det gikk stadig lettkledde finner forbi (de så litt malplasserte ut sånn utafor paraden, med fjærpryd og rompa (nesten) bar;o)).
 På DesignForum hadde de utstilling/Pop-up-shop med Eero Arnio. Jeg ønsker meg den grønne Ball Chair bak i hjørnet der, så vet dere det! Den var en perfekt lesekosekrok.
Også fra DesignForum.
Hotellet vi bodde på, Hotel Katajanokka, er et omgjort fengsel. Bra hotell!
Katajanokka er ei øy/halvøy midt i Helsinki. Det går trikk der, men det var ikke langt å gå fra hotellet til sentrum, så vi brukte ikke den. Vi gikk tur utover boligområdene der, og det kan oppsummeres sånn: rent, pent og ordentlig - og helt dødt! Det var helt skremmende hvor lite tegn til liv det var en vakker lørdagskveld i juni. Ingen unger ute, ingen grilling på balkongen, ingenting! Sitter finnene virkelig inne i saunaen med vodkaen sin??;o)

Ellers var vi alle enige om at det hadde vært en fin tur...!

Ønsker alle en fin sommer så lenge!

3 kommentarer:

 1. Kjekt å få se bilder Ellen! Ønsker deg en fortsatt god sommer, så snx vi :) Klem

  S

  SvarSlett
 2. Ser ut som at dere hadde en super ferie :) Kjekt å se bilder! Kos deg og nyt resten av sommeren også. Klem, E

  SvarSlett
 3. Så herlige bilder! Ser ut som dere har hatt en superduper tur :)

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...