søndag 27. januar 2013

Bakesøndag : sjokoladebombe

En gang på begynnelsen av nittitallet fikk jeg dette servert hos venner av søstra mi. Jeg husker det enda - det var helt sykt godt! Siden har sjokoladebombe vært fast innslag i familien, og særlig unger elsker det (ja, og vi andre sjokoladegale)! Dette var før vi visste hva sjokoladefondant var, men det er jo i prinsippet det samme. Bare i stor størrelse!:o)

Sjokoladebombe
 • 200 g mørk sjokolade
 • 200 g smør
 • 4 egg
 • 2 dl sukker
 • 2,5 dl hvetemel
 • 1 ts bakepulver
Smør og sjokolade smeltes sammen. Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland sjokoladeblandingen og eggedosisen, sikt i mel og bakepulver. Helles i smurt og strødd springform.
Steikes på 225°C i ca. 15 min.
Obs! Den skal være flytende inni! Viktig å ikke steike for lenge, den skal bare være såvidt stekt langs kanten.
Serveres varm med vaniljeis til.

Når man har begynt å ta av kaka, ser den ikke særlig lekker ut lenger. Men da er man så opptatt med å mumse den i seg, så det gjør ikke noe...;o)

Dette er en kjapp dessert som kan lages på kort varsel. Det passer faktisk akkurat å lage mellom middagen og desserten. Hvis man har gjort klar røra på forhånd, så har man desserten klar på 15 min.

6 kommentarer:

 1. Nam , detta såg gått ut! :)

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, den så nydelig ut!
  Nina

  SvarSlett
 3. Å så godt det så ut! Må prøve å huske på denne når jeg trenger en god dessert. :)

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Det så UTROLIG GODT ut! Med store bokstaver!

  SvarSlett
 5. Åh, denne ser ut til å vere omtrent identisk med ei kake ein tidl. konditor ga meg ein gong på nittitalet! denne ahr vore ein favoritt hos oss sidan, og blir eksempelvis brukt i bytte med tenester (gode vener stiller opp om vi serverer sånt...) Rett nok serverer vi 'gammalsdags' sjokoladekaker i barnebursdagsbesøk, men i familiefeiringar, nyttårsaftan og sånt er det denne kaka ungane krev å få!

  SvarSlett
 6. Nøye kikk på oppskrifta seier at den er HEILT identisk. Vittig :-)

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...