onsdag 28. november 2012

Rocky road

For noen år siden kom jeg over denne oppskrifta fra Leila Lindholm (svensk tv-kokk), og siden har jeg laga det hver jul. (Kan forsåvidt spises året rundt, men siden det er farlig godt, så er det lurt å begrense det til desember;o))
I år eksperimenterer vi litt med innholdet. I prinsippet kan man jo ta hva som helst og blande det i smelta sjokolade, men det virker som om marshmallows er obligatorisk. Jeg syns i tillegg det er veldig godt med Dumle i, og så bør det være noe litt salt. I Leilas oppskrift er det mye salte peanøtter, men siden jeg ikke er så glad i det, så tar jeg bare litt av det og har i f.eks Smash isteden - det er jo også litt salt. Namnamnammmm, sier jeg bare!
Jeg har forskjellige ingredienser i skåler, så får ungene også lage sine varianter. Leo vil ikke ha nøtter i for eksempel.
Denne gangen brukte jeg rista hasselnøtter, salte peanøtter, minimarshmallows, Dumlekarameller, Kvikklunsj og Smash.

Andre ideer til ting å prøve:
* alle slags nøtter
* Bounty i biter
* Minde banansjokolade
* Rice Crispies
* Toffin
* Seigmenn:o)

Andre forslag?

Vi bruker Dronningsjokolade til dette - syns det er akkurat passe mørkt, men det er jo også smak og behag, så klart. Den trenger 1/2-1 time i kjøleskapet for å stivne, så er det bare å hive innpå! ;o)

Til slutt vil jeg si heihei! til dere som er innom. Jeg skjønner godt at det ikke er så mange som er her fortsatt, men desto koseligere å få besøk!:o)

4 kommentarer:

 1. Nam, dette så godt ut! :)
  Morsomt å "se" deg her igjen. :)

  SvarSlett
 2. Ser jammen ikke dumt ut det der! Må nok prøves :) Godt å se deg igjen; både her og der <3 Klem

  SvarSlett
 3. Dette trur eg vil selge heime hos oss! Har du nokon tips for å redusere søl, når ein slepp ungane laus på sånt, eller er det berre å stå klar med kluten?

  SvarSlett
 4. Hei, hei Ellen!
  Endelig var du her igjen :-) Såg godt ut dette

  Turid

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...