søndag 30. desember 2012

Kreativ romjul

Når alt førjulsstress og siste-liten-gaveproduksjon vel er overstått, så kjenner jeg det krible kraftig etter å gjøre noe kreativt bare etter lystprinsippet! Heldigvis er det endel fridager denne jula, så det er kjangs til å få kommet igang med noe også. Julebesøket vårt er reist, og her i huset er det kos og egentid som gjelder. Idag er yngstemann på julebesøk hos kusine Guro, eldstemann har bakt skillingsboller og spilt fotball, og jeg stuller og steller og nyyyter å ha fri!
Så til det kreative. Jeg har laga til-og-fra-lapper til neste jul!:o)
Når jeg pakker inn gaver, så må pakkelappen passe til papiret og båndet. Ergo er det ikke så lett å bruke ferdigkjøpte til-og-fra-lapper, og det gjør jeg stort sett ikke heller. Jeg lager dem sjøl, altså. Som (eks-)scrapper har jeg utstyr og materialer nok! Men det er et ekstra stressmoment å måtte lage en ny lapp for hver pakke du pakker inn, særlig når du allerede er ute i siste liten med innpakkinga. Tipper det er snakk om ca 50 pakker før jul i mitt tilfelle.
På kunsthåndverksmessa i London kjøpte jeg Wrap Magazine, et blad for illustrasjonskunst og design. Denne utgaven var viet Norden, og hadde masse flott innhold og mange helsides illustrasjoner. Sidene er av kraftig kvalitet, og egner seg til f.eks. pakkelapper ;o) Jeg skar ut et par av sidene, limte på hvit kartong og la i press til det hadde tørka. Så var det bare å kutte opp i passe store lapper!
Verktøy det er nyttig å ha - sirkelpunch, hulltang og papirkutter.
Jeg benytta anledninga til å bruke noen flere av Pantonekortene til noe nyttig også.
Så nå har jeg noen å ta av neste gang jeg skal pakke inn noe i ei fart. Fint!

3 kommentarer:

 1. Du e jaggu flink og kreativ:) De blir nok gode å ha, lett for at det blir travelt i siste liten ja ;)
  Takk for hyggelig og flott julekort! Ønsker deg og dine et godt nytt år :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Knallfint! Og super ide! Vi er nok mange som har endel materiale liggende... og disse trenger man jo ikke de store bitene av heller.

  Pantonekortene glemte jeg å ønske meg til jul, så jeg tror jeg må ønske dem fra meg til meg.

  SvarSlett
 3. Produktiv du har vært, da, og så flotte pakkelapper. :)
  Det må virkelig kalles gjenbruk. :)
  Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår. :)

  SvarSlett

En hilsen til meg?! Jippiiii!:o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...